Betegség

Szemek nélkül született a kisfiú

A világ egyik legritkább betegségében szenved, de édesanyja így is nagyon szereti.

2018.03.09 17:59ma.hu

A hatéves Christian Buchanan nagyon ritka betegségben szenved, az úgynevezett ajak- és szájpad-hasadék (népiesen nyúlajak és farkastorok, amely hazánkban is az igen gyakori fejlődési rendellenesség) mellett microphthalmiát (egyik vagy mindkét szemgolyó irreálisan kicsi) is megállapítottak nála, amelyből a világon eddig összesen 60 esetet jegyeztek fel. Sokáig csövekkel táplálták, ugyanis nem csak vak volt, de enni sem tudott. Rengeteg műtéten átesett már.

Ennek ellenére szülei egy másodpercig sem engedték el a kezét, így ma a kisfiú iskolába jár, zenélni tanul, cselgáncsozik, és a testvérét gyepálja - akárcsak egy átlagos kisgyerek. Ennek ellenére az anyuka úgy érzi, hogy életük meg van bélyegezve, kirekesztik őket, az embereket sokkolja a fiú látványa és inkább távolságot tartanak. Sokak szerint egy szörnyeteg, akire ránézni sem lehet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.