Állati

Megható videó: így barátkozott a pilótával az orvvadászoktól megmentett csimpánzkölyök

Anyjával végeztek, őt el akarták adni..

2018.03.09 12:07ma.hu
hirdetés

Az egész világot bejárta egy kongói csimpánzkölyök megmentésének története. A kisállat anyjával orvvadászok végeztek. A Mussa-nak elnevezett kölyköt egy férfi házából mentették ki, aki igyekezett minél előbb túladni rajta.

A kis csimpánzt ezután a Lwiro Főemlős Rehabilitációs Központba szállították, ahol főként orvvadászok karmaiból kiszabadított és az illegális állatkereskedelemből kimentett emberszabásúakkal és főemlősökkel foglalkoznak. Itt szakértők felügyelete mellett tanulhatja majd meg mindazt, amit normális esetben az anyjától kellett volna neki.

A kölyköt a Virunga Nemzeti Park kötelékében dolgozó pilóta, Anthony Caere vitte el új otthonába, s kettejük találkozása rendkívül megható volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.