Gyász

Hosszú küzdelem után elhunyt a magyar szépségkirálynő

Koller Katalint legyőzte a gyilkos kór.

2018.01.29 12:48ma.hu

Koller Katalin volt a 2007-es Miss Hungary győztese. Két évvel ezelőtt rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála. Orvosai lemondtak róla, ám ő sosem adta fel. Végül sajnos legyőzte a gyilkos kór. Halálhírét férje jelentette be közösségi oldalán.

Először alvás közben érezte, hogy valami nyomja a bordáját. "Kiderült, hogy a mellemben van egy csomó. Elmentem mammográfiára, ahol ultrahangos vizsgálatot végeztek rajtam. Nem találtak semmit. A főorvos asszony megjegyezte, hogy ne legyek hipochonder, ne pánikoljak feleslegesen, hiszen 29 évesen fiatal vagyok még egy ilyen betegséghez" - mesélte akkor a Borsnak.

Nem sokkal később kiderült, rosszindulatú daganata van. Munka közben érte a telefon. Nem tört össze, tudta, hogy a mellrák gyógyítható.

"Később egy vizsgálat után egy doktornő félrehívott és figyelmeztetett: ne higgyek az orvosoknak, mert valójában nagyon keveset tudnak, és készüljek fel lelkileg, mert nagyon kemény küzdelem vár rám" - mesélte a volt szépségkirálynő, aki édesanyjával együtt kérdezte meg az orvost, mit tehet a gyógyulás érdekében.

"Az egyik orvos ingerülten közölte velünk, hogy nincs szó semmilyen gyógyulásról, csak kergetik a daganatot, és törődjek bele az elkerülhetetlenbe. De én eldöntöttem, hogy nem hallgatok rá, és hogy legyőzöm a kórt."

Koller Katalin fél évig hetente járt kemoterápiára, összesen 27 adagot kapott. Utolsó három CT-vizsgálata már negatív lett, sajnos végül mégis a kór győzött.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.