Szerzői jogi per

700 ezer dolláros pert nyert Grumpy Cat

Nagyot kaszált a világ legmorcosabb macskája.

2018.01.27 10:57ma.hu

Egészen pontosan 700.001 dollárral lett gazdagabb a világ leghíresebb macskája egy szerzői jogsértési per által.

Grumpy (eredeti nevén Tardar Sauce) gazdája, Tabatha Bundesen még 2015-ben perelte be a Granada Bevarage kávégyártó céget. Állítása szerint a cég felrúgta szerződésüket, mikor Grumpy képét pólóra nyomtatta, és termékeket adott el vele. Az eredeti szerződés csupán egy Grampuccino nevű jeges kávéról szólt, melyen felhasználhatták a macska képét.

A cég is pert indított, azt állítva, hogy a márka (a macska) nem tett eleget termékeik népszerűsítése érdekében. 12 millió dollárt követeltek.

A jog azonban a morcos macskának adott igazat.

Grumpy Cat igazi internetes szupersztár, filmben szerepelt, YouTube-csatornáján több tízmilliós nézettségű videók vannak. Fotói mémként szabadon terjeszthetők, ám a tulajdonos engedélye nélkül termékek népszerűsítésére használni őket jogsértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.