Baleset

Senki nem látogatja a súlyosan megégett kétéves miskolci kisfiút

Lassan egy hónapja fekszik a gyermeksebészeten a kis Dezső, de senki nem látogatta meg eddig.

2018.01.12 19:25ma.hu

Speciális homokágyban fekszik a miskolci kórház gyermeksebészetén a kétéves Dezső, a kisfiú testét mellkastól bokáig szinte teljesen égési és plasztikai sebek fedik. És családja teljesen magára hagyta, a Bors ugyanis arról ír, senki nem látogatja a fiút a kórházban. Dezső szekrénye üresen áll, ruhát a nővérek szoktak neki adni.

A Borsnak nyilatkozott egy édesanya, akinek gyermekét is azon az osztályon kezelik, a nő azt mondja, a személyzet evés vagy vizit idején bejár a kisfiúhoz, de egyébként nem, így Dezső nagyon egyedül érezheti magát.

„Nem ítélkezek senki fölött, de nekem több gyermekem van, még így is naponta több órát utazok oda-vissza, hogy a gyerekemmel legyek. Van egyébként a közelben anyák szállása, ahol térítésmentesen lehet lakni” – mondta el a nő a lapnak.

A miskolci kórház gyermeksebészeti osztályán is található két kórterem, ahol a gyerekek és szüleik együtt alhatnak, de az osztály tervei között szerepel további baba-mama kórtermek kialakítása is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.