Állati

Medvekutyát találtak egy orosz menhelyen - fotók

Valószínűleg szaporítók hozták létre, csak az számított, hogy minél cukibb legyen kölyökként.

2017.12.20 15:27ma.hu

Egy cseljabinszki menhelyen készültek a fotók a nem mindennapi külsejű állatról. Az első ránézésre medvének látszó kutyusról a Pikabu nevű orosz közösségi oldalon tették közzé a képeket, melyek hamar elterjedtek az egész világon.

A Nash Dom nevű menhely önkéntese szerint felelőtlen szaporítók hozták létre az állatot. Csak az számított, hogy kölyökként minél cukibb legyen, az már nem érdekelte őket, hogy később mi lesz vele. Valószínűleg azért került az utcára, mert felnőttként már nem úgy nézett ki, ahogy akarták.

A Medvebakának elkeresztelt kutyus egy csau-csau és hosszú orrú keverék keresztezéséből születhetett.

A nagyjából négy éves kan rendkívül bizalmatlan az emberekkel szemben, hónapokba is beletelhet, mire megfelelően szocializálják - mondta Polina Kefer, a menhely munkatársa.

Egy gazdijelölt már volt, ám ő egy idő után feladta a próbálkozást, a kutyus ugyanis elbújt a kennelben, nem volt hajlandó előjönni. A pórázt nem viselte el. Nem akart barátkozni.

A menhely most egy nagyon tapasztalt és türelmes gazdit keres neki, reméljük, hogy hamarosan meg is találják.





Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.