Tragédia

A hajdúszoboszlói hármasikrek édesapja keresi a felelőst felesége haláláért

Hármasikreket vártak, de rémálom lett az életük: a 29 éves édesapa, Fábián Tamás a szülés után elvesztette feleségét, a 32 éves Lettit. A férfit felemészti a tudat, hogy az asszony nem ölelheti magához gyermekeit.

2017.12.18 08:15ma.hu

Mint ahogyan a ma.hu is megírta, szörnyű tragédia történt a hétvégén Debrecenben, miután az egészséges hármas ikreinek életet adó fiatal édesanya nem sokkal a szülés után elhunyt. Az egész ország egy emberként állt a megözvegyült Fábián Tamás segítségére. A karjai között halt meg a felesége, Nikolett azután, hogy hosszas küzdelem után teherbe esett, majd császármetszéssel szülte meg ikerbabáit, Mirát, Lénát és Milánt, de a műtét közben váratlanul összeomlott a keringése.

"Egyetlen jó dolog maradt az életemben: elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt" - mondja a Blikknek a gyászóló férj, aki a kórházban végig felesége mellett volt. Azt meséli, már a szülés előtti napokban sem volt jól Letti.

"Már a szülés sem volt zökkenőmentes, ám utána néhány órával a párom nem érezte jól magát. Hirtelen mindenki kapkodni kezdett: Letti tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése, elvesztettem. A feleségem jobb lába túlzott mértékben vizesedni kezdett a szülés előtti napokban, és köhögött is, annak ellenére, hogy nem volt beteges. Az egyetlen hibája az volt szegénynek, hogy túl magas volt a fájdalomküszöbe. Talán ha jobban látták volna rajta, hogy nincs jól, másképp alakul. Én most sírok ugyan, de aki ezt tette, az zokogni fog!" - mondta Tamás, aki nem nyugszik addig, ameddig meg nem találja a felelőst felesége haláláért.

A másfél kilós ikrek jól vannak, az intenzíven tartják őket, ameddig el nem érik a 2,5 kilós súlyt. Tamás azt mondja, próbálja magát tartani, mert tudja, hogy a felesége is ezt szeretné, de be kell látnia, hogy minden segítségre szükségük van.

Minden segítség jól jön

A Tündérkör Alapítvány ígéri: minden egyes fillért, ami a félárván maradt ikreknek a számlaszámukra érkezik, az édesapa kezéhez továbbítanak. A kicsiknek már elegendő ruha gyűlt össze, a család készen állt a fogadásukra, elsősorban ahhoz van szükségük pénzre, hogy Tamás kieső keresetét pótolják, hiszen most majd neki kell otthon maradnia a picikkel. A számlaszám, amire adományt lehet küldeni:

11738008-20899541-00000000, a közleménybe írják be: Fábián családnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.