Gyász

Hármas ikres tragédia: megszólalt az apa

Gyakorlatilag az apa karjaiban halt meg a hármas ikrek édesanyja.

2017.12.18 07:53ma.hu

Mint ahogyan a ma.hu is megírta, szörnyű tragédia történt a hétvégén Debrecenben, miután az egészséges hármas ikreinek életet adó fiatal édesanya nem sokkal a szülés után elhunyt. Az egész ország egy emberként állt a megözvegyült Fábián Tamás segítségére. A karjai között halt meg a felesége, Nikolett azután, hogy sokáig küzdöttek gyerkemáldásért, császármetszéssel szülte meg ikerbabáit, Mirát, Lénát és Milánt, de a műtét közben váratlanul összeomlott a keringése.

"Nagyon sokáig próbálkoztunk, hogy végre lehessen gyermekünk. Mivel évekig nem jött össze, orvoshoz fordultunk, és végül a lombikprogram mellett döntöttünk. Határtalanul boldogok voltunk, amikor kiderült, hogy három gyermekünk lesz, és mindhárman egészségesek. Niki is jól volt" – idézte fel a Ripostnak a gyászoló Tamás.

A 32 éves hajdúszoboszlói édesanya korában óvónőként dolgozott, férje kamionsofőr. Tamás most nem tudja, mi lesz velük. Csak egyet tud teljes bizonyossággal: ő akarja felnevelni három gyermeküket. Mivel azonban egyelőre nem mehet vissza dolgozni, nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

"Még fel sem fogtam, hogy mi történt" – mondta lapnak. "Édesanyám és anyósom is mellettünk áll, már meglátogatták a babákat, de rengeteg kérdésre választ kell találnunk. Sikerül-e valahonnan anyatejet szerezni? Ki lesz a segítségemre? Hogyan fogom tudni ellátni a három picit, és mellette eltartani őket? Egyelőre nem tudok és nem is lennék képes dolgozni. A nagyszülők mindenben a segítségemre lesznek. A Tündérkör Alapítvány felajánlotta a segítségét, és rajtuk keresztül sokan. Volt, aki felajánlotta, hogy akár örökbe fogadja a gyerekeket, de ez teljesen kizárt. Én fogom felnevelni őket."

A picik 33 hétre és öt napra születtek, egyelőre inkubátorban vannak a debreceni klinikán, a kisfiú légzéstámogatásra szorul. Két és fél kilós korukig bent tartják őket.

"Amikor megszülettek, végig bent voltam Niki mellett. Ott álltam, és végignéztem. Borzasztó volt. Nikinek leállt a keringése, ez okozhatta a tragédiát, de még várjuk a boncolás eredményét" – tette hozzá Tamás.

Minden segítség jól jön

A Tündérkör Alapítvány ígéri: minden egyes fillért, ami a félárván maradt ikreknek a számlaszámukra érkezik, az édesapa kezéhez továbbítanak. A kicsiknek már elegendő ruha gyűlt össze, a család készen állt a fogadásukra, elsősorban ahhoz van szükségük pénzre, hogy Tamás kieső keresetét pótolják, hiszen most majd neki kell otthon maradnia a picikkel. A számlaszám, amire adományt lehet küldeni:

11738008-20899541-00000000, a közleménybe írják be: Fábián családnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.