Állati

Jegesmackó született a berlini állatkertben - videó

A jegesmedvék a kihalás szélén állnak, mivel az északi-sarki tengeri jég folyamatosan olvad. Így az nagyon jó hír, ha egy ilyen csöppség születik.

2017.12.10 19:35ma.hu

A jegesmedvék természetvédelmi státusza jelenleg a sebezhető kategóriába esik, a helyzet azonban könnyen tovább romolhat, mivel az északi-sarki tengeri jég folyamatosan olvad. Ez az olvadás elvágja a medvéket legfontosabb táplálékuktól, a fókáktól. A legborúlátóbb jóslatok szerint csaknem harmadával csökkenhet a világon élő jegesmedvék száma a következő 35 évben. Épp a minap írtunk egy éhezve haldokló jegesmedvéről, aki már menthetetlen volt. Szívszaggató, ahogyan csontsovánnyá fogyva az utolsó erejéig próbál az ösztöneinek (létfenntartás) eleget tenni, de már esélye sincs a túlélésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.