Tragédia

Pajzsként védte gyerekeit a texasi templomi vérengzésben

A tettes 26 embert ölt meg egy texasi baptista templomban, köztük volt az anya, aki testével védte gyermekeit a golyóktól, megmentve ezzel egyetlen fiát és a lányai közül egyet.

2017.11.07 11:29ma.hu
hirdetés

Gyermekeivel együtt halt meg az az anya, aki testét pajzsként felhasználva védte csemetéit a texasi templomban elkövetett mészárlás alatt. Összesen 26-an haltak meg a dél-texasi Sutherland Springsben, ahol a település templomában vasárnap délben egy ámokfutó lövöldözött. A sebesültek száma meghaladja a harmincat.

Joann Ward a földre lökte 9 éves Rihanna lányát, majd a másik három gyerekét testével védte a golyók elől. A kislány elmondta: "Nem lőttek meg, mert elrejtőztem, anya Emilyt, Rylandot és Brooke-ot öltelte." Az ötéves Brook a helyszínen meghalt, a 7 éves Emily a kórházban hunyt el.

Az istentisztelet közben lövöldöző férfit Devin Kelleynek hívták és 26 éves volt. Tettének indítékairól a rendőrségnek egyelőre nincs sejtése, de azt közölték, hogy Kelley katona volt, és úgynevezett poszttraumatikus stresszben szenvedett.

A férfi 2016-ban vásárolta a fegyvert, és bár San Antonio mellett lakott, egy coloradói lakcímet adott meg. A szükséges rubrikába pedig azt írta be, hogy büntetlen előéletű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.