Zaklatás

Elég volt 30 év alatti férfinak lenni - kemény, amit Kevin Spaceyről állítanak

"Sokan vagyunk, akik el tudnak mondani egy történetet Kevin Spaceyről."

2017.11.01 15:59ma.hu

Egy mexikói színész is szexuális zaklatással vádolta meg Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színészt, miután egy másik színésztársa, az amerikai Anthony Rapp hasonló esetről panaszkodott egy interjúban, és Spacey nyilvánosan bocsánatot kért Rapptől.

Roberto Cavazos, aki Nagy-Britanniában tanult, és mozifilmeken, tévéfilmeken, valamint színházi előadásokban is látható, a saját Facebook-oldalán közölte hétfőn, hogy többször találkozott Spaceyvel, és ezek a találkozások kellemetlenek voltak a számára, közel volt a helyzet ahhoz, hogy azt zaklatásnak lehessen nevezni. "Ha nő volnék, nem haboznék zaklatásnak nevezni ezeket" - írta Cavazos. Szóban forgó találkozásaik idejét nem írta meg, csak azt, hogy akkor ismerte meg Spaceyt, amikor 2004 és 2015 között a londoni Old Vic-színház művészeti igazgatója volt. Önéletrajza szerint Cavazos 2008-ban, 2010-ben és 2011-ben dolgozott ebben a színházban.

    "Sokan vagyunk, akik el tudnak mondani egy történetet Kevin Spaceyről" - írta a 35 éves színész, hozzátéve: "elég volt 30 év alatti férfinak lenni ahhoz, hogy Spacey úgy érezze: hozzányúlhat".

Mint magyarázta, ezt onnan tudja, hogy sokan beszéltek neki hasonló élményekről, és szerinte a következő napokban többen lesznek olyanok, akik felfedik hasonló találkozásaikat Kevin Spaceyvel.

Cavazos Facebook-bejegyzése után a Twitter-fiókjában írta meg, hogy többet nem akar mondani erről a témáról, mert mindent leírt, amit akart.

Kevin Spacey a hétvégén először beszélt homoszexualitásáról, miután egy kollégája azt állította, hogy még gyermekkorában Spacey szexuálisan zaklatta őt egy házibulin. Spacey azt mondta, nem emlékszik, de bocsánatot kért.

A hírek hatására felfüggesztették a Kártyavár forgatását is. A sorozat hatodik évadát, amelyről már korábban eldöntötték, hogy az utolsó lesz, most forgatják Baltimore-ban, ám a Spaceyt ért vádak függvényében a Netflix és a Media Rights Capital kedden végül úgy döntött, hogy felfüggeszti a munkálatokat.

A közös közlemény szerint a producerek és a Netflix vezetői igyekeztek biztosítani a színészeket és a stábot arról, hogy "támogatják őket, biztonságban vannak". Mint fogalmaztak: "az MRC és a Netflix úgy döntött, hogy további értesítésig felfüggeszti a Kártyavár hatodik évadának forgatását, hogy időt szakítson a jelenlegi helyzet felülvizsgálatára, és kezelje a szereplők, valamint a stáb részéről esetlegesen felmerülő aggodalmakat."

A befejező évad forgatásának meghatározatlan időre történt felfüggesztése ellenére a Netflix keresi egy spinoff lehetőségét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.