Mama

Szívszorító: így búcsúzott barátjától az idős csimpánz

De legalább el tudtak búcsúzni.

2017.10.18 14:53ma.hu
hirdetés

Mama, a csimpánz és Jan van Hoof még 1972-ben találkoztak először egy holland állatkertben. Igazán különleges kapcsolat alakult ki állat és ember között. Az utrechti egyetem viselkedésbiológia tanszékének professzora végig figyelemmel követte kedvence sorsának alakulását. Akkor is mellette volt, amikor nagyon rosszra fordultak a dolgok. Mama tavaly rosszul lett, nagyon legyengült, ám az ételt-italt nem volt hajlandó elfogadni a Royal Burgers Állatkert gondozóitól.

Amikor Jan Van Hoof értesült Mama állapotáról, azonnal odautazott, hogy meglátogassa. Mama nagyon megörült neki, tőle még az ételt is elfogadta. Az 59 éves csimpánz nem sokkal később meghalt, de legalább még a barátjától el tudott búcsúzni.

Utolsó találkozásukat az állatkert gondozói örökítették meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.