Állati

Gazdája hangját utánozva rendelt egy papagáj az Amazonon

Sikerrel adott le egy rendelést az Amazon hangvezérelt asszisztensén keresztül egy londoni papagáj a tulajdonosa hangjának utánozásával.

2017.09.22 12:59MTI

Buddy, az ötéves, Gabonból származó papagáj egy 10 font (3500 forint) értékű ajándékdoboz-készletet rendelt meg az Alexa nevű hangvezérelt rendszeren - írta a The Sun.

A rejtélyes rendeléssel meglepte tulajdonosát, Corienne Pretoriust, aki nyomozni kezdett. Miután kizárta, hogy férje vagy fia rendelte meg a dobozokat, rájött arra, hogy csak Buddy lehetett az elkövető, aki hallotta őt, amint az Alexa rendszerrel beszél.

"Amikor rájöttem, nem akartam elhinni, hogy Buddy rendelést adott le" - mondta a brit lapnak a London délkeleti részén élő 39 éves dél-afrikai nő.

Az Amazon hangvezérelt asszisztense az Echo nevű eszközön jelent meg 2014-ban. A vezérlőközpont válaszol a neki feltett kérdésekre.

A brit lap cikkéhez mellékelt felvétel bemutatja, amint a szürke papagáj Alexa nevét rikoltja és a kalitkája mellett álló eszközön kék fény gyullad fel, jelezve, hogy Alexa veszi a rendelést.

Corienne Pretorius szerint négy hónapja van náluk az eszköz, amit nem használnak másra, csak zenehallgatásra vagy az elvégzendő feladatok összeállítására, de soha nem rendeltek semmit a segítségével a kereskedőháztól.

"Amikor vasárnap hazajöttem, hallottam, hogy Buddy beszél, de nem értettem igazán, mit mond. Majd hallottam, amint Alexa azt mondja, "elnézést, de nem értettem igazán". Majd Buddy megismételte, hogy "Alexa" és még valamit mondott. A gépi hang erre megkérdezte, mit akar rendelni.

Csak akkor jött rá, mi is történt, amikor megkapta megrendelésének megerősítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.