Állati

Bébiteknősök miatt helyezték át a gazdag orosz pár esküvői ünnepségét

Még Christina Aguilera és fellépett volna az ünnepségen, de hiába, a kis páncélosok elsőbbséget élveznek.

2017.09.08 14:53MTI

A teknősök védelme érdekében nem ünnepelheti házasságkötését a ciprusi tengerparton egy gazdag orosz pár, pedig Christina Aguilera amerikai popsztárt is meghívták az esküvőre. Már az előkészületek is károsak voltak az éppen kikelő állatokra.

A csütörtökön kezdődött háromnapos ünnepséget végül egy hotelben tartják meg. A teknősök "előnyt élveznek" - írta Twitter-oldalán Christina Aguilera. Az állatvédők akkor kezdtek tiltakozni a tengerparti esküvő ellen, amikor munkagépekkel elkezdődött a strand átrendezése.

A Latchi nevű ciprusi falu tengerpartja a közönséges levesteknősök (Chelonia mydas) és az álcserepesteknősök (Caretta caretta) költési területe. A Natura 2000 európai program keretében a strand ezért védelem alatt áll. A tereprendezési munkálatok során az állatvédők fotókat készítettek, melyeken az éppen kikelt teknősök közvetlenül a gépek mellett láthatóak.

A tengerparti lakodalomra szóló engedély szerint a partszakaszon "semmit sem szabad megváltoztatni" - fejtette ki Páfosz régió prefektusa, Mary Lambrou. "Amint láttuk, mit csinálnak, közbeléptünk, így az eseményt beltérben tartják meg" - fejtette ki. A háromnapos mulatság sajtóértesülések szerint 8 millió euróba került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.