Limonádé

Állásajánlatok tucatját kapta a megbírságolt ötéves brit kislány

Emlékeznek az ötéves brit kislányra, aki százötven fontos (51 ezer forintos) bírságot kapott a limonádéja miatt?

2017.07.24 21:58MTI

Tucatnyi felkérést kapott limonádé árulására az az ötéves brit kislány, akire százötven fontos (51 ezer forintos) bírságot szabott ki a helyi önkormányzat, amiért egy londoni zenei fesztivál közönségének engedély nélkül adott el üdítőitalt - írta a BBC News.

A gyerek apja, Andre Spricer elmondta: hogy fesztiválok kérték fel kislányát arra, állítson fel limonádé-standokat, sőt Southwark kerület piaca is felajánlott neki egy helyet. ”Tucatnyi fesztivál, piac és vállalkozás ajánlott fel lehetőséget limonádéárulásra” – írta a család Twitter-üzenetében, amelyben megköszönték azt, hogy szerte a világból kaptak támogató üzeneteket.

A kislány a kelet-londoni Mile Enden állította fel asztalkáját, hogy üdítőt áruljon a Lovebox Fesztiválra igyekvő közönségnek, ám a helyi önkormányzat emberei megbírságolták az engedély nélküli árusításért. ”Alig kezdett el árulni, az utca túloldaláról négy közterület-felügyelő lépett oda hozzá. Teljesen megdöbbentem. Azt hittem, csak azt mondják majd, hogy pakoljunk össze és menjünk haza” – idézte fel korábbi nyilatkozatában az apa.

Ehelyett azonban bekapcsolták a kamerájukat, és ismertették, hogy miért nem árulhat a kislány az utcán, majd 150 fontos bírságot szabtak ki – fűzte hozzá Spricer.

Az önkormányzat szóvivője később elnézést kért. “Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az alkalmazottainktól elvárjuk, hogy józanul gondolkodjanak, és hatáskörükben ésszerűen járjanak el. Ezúttal nyilvánvalóan nem ez történt” – közölte az illetékes, és hozzátette, hogy a bírságot azonnal visszavonták, és bocsánatot kértek az apától és lányától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.