Állatkínzás

Nem szenvedett hiába Fülöp kutya

Jelkép lett - az emberség, a szeretet és összefogás jelképe! Egy csoda, aki bebizonyította, hogy az emberek többsége igenis jó, tiszta lelkű és tiszteli az életet.

2017.06.08 21:31ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, a brutálisan megkínzott Fülöp kutya feladta a harcot és elment, a legnagyobb szeretetben és békében volt része élete utolsó napjaiban. Megmentői azonban nem tudtak szó nélkül elmenni az eset mellett.

Állatbarát Alapítvány

"Az óriási fájdalom és üresség mögött, mindannyiunkban az a kérdés dübörög: MIÉRT, MIÉRT, MIÉRT?" - teszi fel a kérdést az Állatbarát Alapítvány Facebook-bejegyzésében.

Az nem lehet, hogy Fülöp a szörnyű kínokkal teli, rövid kis élete után értelmetlen halált haljon! Nem lehet, hogy ez a hős kiskutya hiába tűrte el évekig a gazdája kínzásait, hiába küzdött hetekig a gyógyulásért! És bár a halála miatt érzett fájdalom, elkeseredés, tehetetlenség és düh elhatalmasodik rajtunk, mégis látnunk kell, hogy Fülöp nem élt hiába….

"Jelkép lett Ő. Az emberség, a szeretet és összefogás jelképe! Egy csoda, aki képes volt ezrek szívét megdobogtatni. Aki képes volt ezreket összefogni és egy egész országból lelkes és melegszívű Közösséget kovácsolni! Képes volt megmutatni, hogy az Emberek többsége igenis jó, tiszta lelkű és tiszteli az Életet! Képes volt megmutatni, mi a kitartás, mi az önzetlen szeretet és feltétel nélküli bizalom. A Csoda nem az ő gyógyulása volt, hiszen a harcot a halállal szemben elveszítettük. A Csoda az az óriási összefogás és szeretethullám, ami ezreket érintett meg és amit Fülöp tanított meg nekünk.

Fülöp életének értelme legyen az ezer meg ezer megkínzott társának élete! Legyen ő az állatkínzás áldozatainak jelképe! Hiszen az ő sorsa, története és szenvedése sajnos hazánkban nem egyedi. Mindig jusson Ő eszünkbe, ha bántalmazott, rosszul tartott vagy akár magára hagyott állatot látunk! Ne hagyjuk, hogy késő legyen!

Nagyon köszönjük Mindenkinek a segítséget, támogatást, biztatást, amit az elmúlt hónapokban nyújtottatok. Köszönjük, hogy mindig Fülöp mellett, mellettünk és velünk voltatok!

Sokszor a küzdelem értelmetlennek tűnik, hiszen naponta újabb és újabb megkínzott, bántalmazott állat szorul segítségre. Sokszor úgy érezzük soha nem lesz vége. De Fülöp megmutatta, hogy soha nem szabad feladni, hogy képesek vagyunk összefogni, együtt drukkolni, és együtt küzdeni!

Fülöp gazdái ellen a büntető eljárás folyamatban van, rendőrségi szakban. Várjuk a Bíróság ítéletét. A lehetséges eszközökkel mindent megteszünk, hogy minél szigorúbb büntetést kapjon.

Fülöpöt Állatotthonunkban temettük el. Szeretnénk egy emlékhelyet Érte és minden megkínzott társáért felállítani.

Nyugodj békében kicsi Fülöp!

Mindig velünk maradsz…"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.