73 éves volt

Meghalt Laura Biagiotti, a "kasmír királynője"

A világhírű olasz divattervező 73 éves volt, péntekre virradóra hunyt el.

2017.05.26 15:28MTI

A 73 éves világhírű tervezőt római otthonában érte a szívleállás szerda este. Kórházba szállították, ám életét már nem tudták megmenteni.

Laura Biagiotti (Fotó: EPA)

Biagiotti az első olasz női dizájnerek egyike, akinek öltözékei világhírre tettek szert. A “kasmír királynője” nevet fényűző kötött ruhadarabjainak köszönheti. Nevéhez számos keresett illat is fűződik, köztük a népszerű Roma parfüm.

Az 1943-ban született Biagiotti régészálmait adta fel, hogy segítsen anyjának, akinek szabászata volt. Ezekben az években sokszor kellett az Egyesült Államokba utaznia, hogy üzleti és technológiai ismeretekre tegyen szert.

Több híres céggel dolgozott együtt, mielőtt Firenzében bemutatta első saját kollekcióját 1972-ben. “Divattervezőnek tenni olyan, mint felesküdni. Életed hitvallásává válik” – nyilatkozott az AP hírügynökségnek 1987-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.