WannaCry

A zsarolóvírust utánozva próbált több zsebpénzhez jutni a kisfiú

Megihletett egy kínai kisfiút a WannaCry ámokfutása.

2017.05.20 11:53ma.hu

„Az okosmérődet féreg fertőzte meg, és ez áramszünetet okozott. Ez más mint a többi: megpróbálhatod online keresni a megoldást, de garantálom, hogy a segítségem nélkül továbbra sem lesz áramod. Természetesen ezért pénzt kell adnod még napnyugta előtt, ha nem, a váltságdíj duplázódik” - Ez az üzenet várta az ajtón(!) a hazatérő apukát. A lapon szerepelt egy QR-kód is, ami - mint később kiderült - a kisfiú elektronikus pénztárcájához vezetett.

Az internetes dolgokkal kapcsolatban nem túl tájékozott édesapa jelentette az esetet a szolgáltatónál. Elmondta, hogy a WannaCry megbolondította okosmérőit és ezért nincs áram az otthonában.

Az energiaszolgáltató kiérkező szakemberei persze megállapították: nincsen semmiféle vírus, csak valaki lecsapta a biztosítékot.

Ezek után kedvesen elmagyarázták az apukának, hogy az okosmérőknem kapcsolódnak az internethez, tehát nem kaphatnak el vírust. Mikor kiderült, hogy az egész csak a fia tréfája volt, a férfi mérges lett, szóval valószínűleg elmaradt a zsebpénzemelés. Pedig ha másért nem is, a kreativitásáért igazán megérdemelte volna a kisfiú.

Fotó: Weiboo


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.