Állati

Ez a félénk óriás lehet a világ leghosszabb cicája

Omar hamarosan bekerülhet a rekordok könyvébe.

2017.05.19 09:32ma.hu

Omar egy hároméves Maine Coon, és Ausztráliában él gazdájával Stephy Hirsttel.

A 14 kilogrammos, 120 centiméteres óriásmacsek már a Guinness World Records figyelmét is felkeltette, hamarosan ő lehet a világ leghosszabb macskája.

Fotó: Omar MainCoon Instagram

Omar hatalmas népszerűségnek örvend a neten, egyetlen fotóval közel 300 ezer lájkot zsebelt be a Cats of Instagram nevű oldalon.

Hiába a nagy népszerűség, gazdája szerint Omar nincs oda a túlzott figyelemért, hírnévért, így egészen biztosan nem lesz a tévéműsorok vendége.

Fotó: Omar MainCoon Instagram

Omar rendszerint hajnali ötkor ébred, megreggelizik, majd a ház körül sündörög. Szeret játszani a kertben a család kutyáival, napozni a trambulinon, és persze odabújni gazdáihoz. Hatalmas tehetség az ajtók kinyitásában.

Gazdája, Stephy nemrég egy Instagram-oldalt és létrehozott kedvencének.

“Gondoltuk, hogy talán ő lehet a világ legnagyobb macskája, de őszintén szólva eddig nem foglalkoztunk ezzel. Szerintünk még nem is állt meg a növésben” - mesélte egy helyi lapnak.

A jelenlegi rekorder: Ludo

Ludo Nagy-Britanniában él családjával, 118 centiméter, és szintén Maine Coon. (Ezek a macskák általában is hatalmasak.)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.