Állatkínzás

Egy ország szorított Fülöpnek - mindhiába

Kivétel nélkül mindenkit elborzasztott az a kegyetlenkedés, ahogyan Fülöpöt kölyök kora óta tartották. Az utolsó pillanatban mentették ki az állatvédők, sokáig rendkívüli felépülés tanúi lehettünk, azonban hiába minden szeretet és orvosi ellátás...

2017.05.08 20:59ma.hu
Nincs jól Fülöp - Állatbarát Alapítvány

Amint információhoz jutottunk, úgy számolt be a ma.hu is rendületlenül a brutális kínok között tartott kutya megmentéséről és gyógyulásáról. Rendkívüli módon hálálta meg Fülöp a gondoskodást, napról napra javult állapota, de egy ponton megtorpant az egész, és egyre rosszabbul lett, kénytelenek voltak gondozói az Állatorvostudományi Egyetemre szállítani.

Azóta kiderült, hogy mindazt a kínzást, amit a kutya kapott, már nem tudják meg nem történtté tenni, az állat maradandó sérüléseket szenvedett, és így élete végéig tovább kínlódik majd.

Voltak jobb napjai, a szeretet csodákra képes - de néha ez is kevés

Az Állatbarát Alapítvány legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint Fülöpöt jelenleg is az Állatorvostudományi Egyetemen kezelik. Tápszondával táplálják 2 óránként, naponta többször esik át sebkezelésen, infúziót és gyógyszeres kezelést kap. Laborértékeit folyamatosan figyelik, elemzik. Fülöp már egyre nehezebben viseli a beavatkozásokat :(

Az elmúlt napokban állapota stagnált. Nem romlott, de sajnos nem is javult :( Fülöp gyenge és rosszkedvű :( :( Csütörtökön lesz ismét egy állatorvosi konzultáció, de az eddigi vizsgálatok sajnos arra utalnak, hogy a nyelőcső-probléma nem visszafordítható. Mivel beidegződési eredetű - a nyaki sérülés áll a hátterében - így műtéti úton sem gyógyítható :( Ha ez a helyzet, akkor Fülöp sajnos szájon át soha nem fog tudni táplálkozni.

Így találtak rá


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.