Ünnep

Igencsak nagyot fordult ez a generáció - megdöbbentő, mit kérnek ballagásra!

Sokat változtak az elmúlt pár évtizedben a ballagási ajándékozási szokások, 20 éve még a minél több virág volt a menő, aztán leginkább csak pénzt kaptak a diákok, a biztosítékot pedig az verte ki, amikor már plasztikai műtétekkel jutalmazták a szülők az elért eredményeket. Az idei trend viszont elképesztő!

2017.04.29 10:56ma.hu

Egyre több iskola végzős diákjai ajánlják fel fogyatékos gyerekeknek ballagási ajándékaik árát, már rengeteg iskola csatlakozott a kezdeményezéshez, így a május 6-ai ballagás eredményeként összegyűlő támogatás és komoly összefogás szemtanúi lehetünk! Itt megnézhető a teljes lista, illetve lehet még csatlakozni a jövő hétvégéig! Hajrá!

MTI


Az Eötvös József Gimnázium egyik végzős diákja például az alábbi bejegyzést osztotta meg közösségi oldalán:


Kedves Ismerőseim!

Május 6-án elballagok, búcsút veszek az iskolámtól. Osztálytársaimmal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk fogyatékos fiatalokon segíteni a ballagásunk alkalmából. Azt kérjük minden rokonunktól, ismerősünktől, hogy a ballagási virágra szánt összeget vagy egy részét inkább jótékony célra fordítsák, segítsék a KézenFogva Alapítvány munkásságát. Én is ezt szeretném kérni Tőletek.

Az akciónkat úgy hívjuk: KézenFogva Ballagunk! A KézenFogva Alapítvány 23 éve dolgozik a fogyatékos emberek és családjaik életének élhetőbbé tételéért. Egyik programjukkal megváltozott munkaképességű, sérült fiataloknak segítenek munkához jutni és így önálló életet kezdeni. Mi is ebben szeretnénk segíteni, a rokonainkat, barátainkat is megszólítva, Veletek közösen. Nagyon örülnénk, ha minél több adomány gyűlne össze a kezdeményezésünkre! Természetesen őszintén örülök annak is, ha jelen vagytok és bármilyen gesztussal hozzájárultok, hogy ez egy szép nap legyen. A virágcsokrok terhe helyett pedig büszkén viselem majd a kezdeményezés kitűzőjét, ami azt szimbolizálja, hogy egy különleges módon segítettem és méltó lépést tettem a felnőtté válás felé. Előre is köszönöm, hogy támogattok ebben a célomban!

Az adományokat itt tudjátok felajánlani, akár már most is. Nem kell vele a ballagásig várni. Ugyanitt megismerhetitek a velem együtt ballagó diáktársaimat is. A honlapon egy kis üzenetet is hagyhattok nekünk. Segítsetek velünk együtt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.