Állatkínzás

Mélypontra került a brutálisan megkínzott kutya

Bár látványos felépülésnek indult, elkezdett romlani Fülöp állapota.

2017.04.29 10:33ma.hu

Mint ahogyan arról korábban a ma.hu beszámolt, nemrég kimentettek az állatvédők egy különösen kegyetlen körülmények között tartott kutyát. A négylábúnak kiskora óta nem lazítottak a nyakára tekert madzagon, így az állat feje a felismerhetetlenségig eltorzult, súlyos ödéma keletkezett rajta, míg a nyelési nehézségek miatt kórosan sovány volt.

Bár a szeretet napról napra csodát tett vele, a múlt héten Fülöp rosszul lett. Addig bizakodó gondozói is aggódva osztották meg a közösségi oldalakon, hogy a kutya nagyon nincs jól. A nyíregyházi állatkórházba kellett szállítaniuk, ahol folyamatosan infúziót és gyógyszereket kapott, rengeteg vizsgálatot elvégeztek rajta, ennek ellenére nem lett jobban.

Egy héttel később, azaz szombaton azonban újra jó híreket olvashattunk az Állatbarát Alapítvány Facebook-oldalán! Fülöp a körülményekhez képest jól van. Az Egyetemen orvosai, ápolói 2 óránként táplálják a szondán keresztül és máris kicsit erősebb, mint tegnap volt. Érdeklődő, örül a simogatásnak és becézgetésnek! Ez azt jelenti, hogy a mélyponton túl van. Drukkolunk Neked Fülöp!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.