Már nem tudták megmenteni

Meghalt Fagyi, a népszigeti stéghez fagyott róka

Szabadon engedése után beköltözött egy gyártelepre, ahol az egyik őrkutya rátámadt. Már nem tudták megmenteni.

2017.04.26 10:53MTI

Januárban az egész ország egy kis ravaszdiért szurkolt, akinek a lába és a farka is odafagyott a népszigeti stéghez. Az Állatmentő Liga munkatársai úgy szabadították ki, hogy széttörték a köré fagyott jeget. Végül a Rex Kutyaotthon Alapítvány gondozásába került.

A legutolsó, január végén érkező hírek szerint Fagyi szépen gyógyult, bár a farka nagy része elhalt, de lába megmaradt, az ideiglenes fogságot jól tűrte.
Arról volt szó, hogy tavasszal akár szabadon is engedhetik.

Fagyi (Fotó: Állatmentő Liga Facebook)

Mint kiderült, körülbelül március közepén a rókát elengedték a külső Váci út környékén a házgyárak után ott, amelyik környéken találták. Ő pedig beköltözött egy gyártelepre, ahol az egyik őrkutya megtámadta, súlyosan megsebesítette. Ismét az Állatmentő Liga munkatársai siettek a segítségére, de már semmit nem tehettek. Amikor megérkeztek, Fagyi egy autó alatt haldoklott - tudta meg a 24.hu. Azonnal orvoshoz vitték, de a műtőasztalon elpusztult. Fagyit felboncolták, így kiderült teljesen egészséges volt, a támadás okozta a halálát.

Pataki Gábort, a liga elnökét és munkatársait is mélyen lesújtotta Fagyi elvesztése.

Elengedésekor tökéletesen felkészültnek látszott – és az is volt, hiszen sikerült vadságát megőrizni, jól táplált és egészséges rókát sikerült visszaengedni élőhelyére. Minden bizonnyal a saját “tökfejségének” áldozata lett, a természet szelektálta ki, mint megannyi fajtársát nap mint nap. Egyszerűen nem volt elég életrevaló, ennek így kellett történnie - mondta Pataki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.