Szívszorító

"Összetört a szíve" - belehalt a jegesmedve, hogy elszakították tőle a társát

Szenja, a San Diego-i Sea World 21 éves jegesmedvéje nem sokkal azután lett rosszul, hogy társát, akivel 20 évet töltöttek együtt, átszállították egy másik állatkertbe. Étvágytalan és letargikus lett, majd meghalt.

2017.04.20 12:25ma.hu

A gondozók egy hete vették észre, hogy valami baj van: Szenja elvesztette az étvágyát, kedvetlen lett. Ezek után folyamatosan figyelték a jegesmedvét, ám a halála így is mindenkit megrázott.

Szenja (Fotó: Sea World/AP)

A Sea World szerint meg kell várni a boncolás eredményét, hogy megtudhassuk, mi okozta Szenja halálát, ám a PETA másként látja a helyzetet.

"Szenját az összetört szíve ölte meg" - jelentette ki az állatvédelmi szervezet elnökhelyettese, Tracy Reiman. Szerinte az állat a bánatba és a magányba halt bele, miután egyetlen társát, Snowflake-et február végén átszállították egy másik állatkertbe. Snowflake elszállítása ellen egyébként több mint 41 ezren írtak alá petíciót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.