Végre!!!

Tajvan elsőként tiltja be a kutya- és macskaevést

Az új állatvédelmi törvény szigorúan jár el az okkal szemben, akik cicát vagy kutyát emelnek a szájukhoz.

2017.04.14 12:38ma.hu

Ázsiában elsőként Tajvanon tiltják be kutyák és macskák emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszeripar feldolgozását – harangozta be a tajvani China Post.

Az új állatvédelmi törvény elég szigorú lesz azokkal szemben, akik házi kedvenceket szolgálnak fel ételként, átszámítva a bírság a félmillió forinttól egészen 20 millióig is terjedhet. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a bűnismétlést, börtön is jár érte, aki mégis visszaeső lesz, az már akár 5 évet is ülhet, és akár 50 milliós bírságot is fizethet tettéért.

Már csak az kell, hogy a tajvani kormány és az elnöki hivatal is jóváhagyja a törvénytervezetet. Noha a macska és kutyahús fogyasztása messzire nyúlik vissza a történelemben, és igen általános táplálkozási forma volt, a modern világban már csak  Kínában, Koreában és Vietnamban maradt fenn.

Mindazonáltal, csak a Yulin Kutyahús-fesztiválon, ahol a nyílt színen vágják le a kutyákat, akár tízezer négylábút is felszolgálhatnak egyetlen alkalommal. Kedvelői szerint a kutyahús a téli időszakban hasznos, mert serkenti a vérkeringést és hőt termel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.