Szívmelengető

Négylábú sorstársa segített a kisfiúnak elfogadni önmagát

A nyolcéves kisfiú magányosnak, kívülállónak érezte magát ritka bőrbetegsége miatt. Aztán találkozott Rowdy-val, a labradorral. Szívmelengető történet.

2017.03.26 11:24ma.hu

A nyolcéves Carter Blanchard még csupán óvodás volt, amikor diagnosztizálták nála a vitilligo nevű ritka, és gyógyíthatatlan bőrbetegséget.

A vitiligo ismeretlen eredetű rendellenesség, melyben hiányoznak a bőrből a működő melanociták. A melanin határozza meg a bőr, a haj, a szem színét. Akkor fordul elő vitiligo, ha a melanint termelő sejtek elpusztulnak vagy képtelenné válnak melanin előállítására, ez lassan növekvő, szabálytalan alakú fehér foltokat eredményezhet a bőrön. A foltok bármely életkorban, a test bármely részén jelentkezhetnek, sőt előfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik.

Carter és Rowdy (Fotó: AP)

Carter már iskolába sem akart járni, mert félt, hogy kicsúfolják a betegsége miatt. Édesanyja, Stephanie tudta, az a legfontosabb, hogy kisfia önbizalmat szerezzen, és megtanulja elfogadni önmagát.

Stephanie a Facebookon látta először Rowdy-t, a vitilligo-ban szenvedő labradort. Kapcsolatba lépett a kutya gazdájával, és megszerveztek egy találkozót.

A találkozó szerencsére nagyszerűen sikerült, a kisfiú és a kutya azonnal megszerették egymást. Carter ismét az az életvidám kisgyerek, aki betegsége felfedezése előtt volt. Mindenkinek boldogan dicsekszik új barátjával és reméli, hogy még több fehér folt lesz majd Rowdy szőrén, hogy még jobban hasonlítsanak egymásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.