Sztár

Friss képen Enya, már 55 éves az énekesnő, hitte volna?

Ennyit változott 30 év alatt a híres művész, akit csak nagyon ritkán látni.

2017.03.25 08:04ma.hu
A bal oldali fotó 2017-ben készül a jobb oldali 1987-ben

Ritkán szerepel a címlapokon Írország legismertebb szólóénekese. Igazán 1988-ban vált hazánkban is ismertté a Watermark (Vízjel) című albummal, melyben megismerhettük a mára klasszikussá vált Orinoco Flow (néhol Sail Awayként említett) számot. Az Orinoco Flow az Egyesült Királyságban a slágerlisták élére került, az albumból pedig nyolcmillió eladott példányt regisztráltak. Enya következő albuma három évvel később jelent meg: a Shepherd Moonsból tízmillió példányt adtak el, a zeneszerző-énekes pedig megkapta érte első Grammy-díját. Bár a díjat a "legjobb New Age-album" kategóriában kapta, Enya nem sorolja zenéjét ebbe a műfajba. Négy évvel később, 1995-ben jelent meg következő, szintén Grammy-díjas albuma, a The Memory of Trees.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.