Közösségi veszélyek

Figyelmeztetik a szülőket: óvják gyerekeiket az új veszélyes "kihívástól"

Különféle égési sérülésekről posztolnak képet a gyerekek és fiatalok a közösségi oldalakon.

2017.03.14 19:13ma.hu

A jeges vödrös kihívás óta számtalan őrület ütötte fel a fejét a közösségi oldalakon, némelyik kifejezetten veszélyes is volt, akárcsak ez az újfajta radírgumis butaság. Például a vizes helyett rizses kihívás terjedt Indiában vagy éppen az óvszeres kihívás, mely igen vicces formában hívja fel a fiatalok figyelmét a gumihasználat fontosságára.

De úgy látszik már az iskolában is aggódni kell a gyerek miatt. Az új játék ugyanis, ami egyre népszerűbb a külföldi diákok körében sok bajt okoz. AZ úgynevezett "Eraser Challenge", azaz radírgumis kihívás keretében ugyanis a gyerekeknek folyamatosan radírozni kell a bőrüket miközben valamilyen feladatot csinálnak. Az amerikai Ma.hu (Today.com) jelentése szerint az őrület a közösségi oldalakon kezdődött, és már számos videót és képet töltöttek fel a fiatalok komoly sérülésekről.

A leggyakrabban az a feladat, hogy el kell mondani az ABC-t, mialatt folyamatosan, a lehető legerőteljesebben radírozni kell a bőrt valamelyik testrészen. Aki hibát vét, annak újra kell kezdenie az egészet, emiatt sokan komoly égési sérüléseket szenvednek a fizikai behatás eredményeként. Ráadásul ezek a hegek maradandóak is lehetnek.

#eraserchallenge

Carter Stephens (@cbear91011) által megosztott bejegyzés,

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.