A kenyai "vizes ember"

Órákat autózik minden nap, hogy megitassa a szomjazó állatokat

A kenyai Tsavo Nemzeti Park hónapok óta szárazsággal küzd, a felmelegedés miatt pedig még az eddigieknél is kevesebb eső hullik. Egy férfi nem bírta nézni az állatok kínlódását.

2017.02.23 11:45ma.hu

Patrick Kilonzo Mwalua eldöntötte, hogy vízszállító autót bérel, melynek segítségével friss ivóvízzel tudja ellátni a vadon élő állatokat.

Fotók: Patrick Kilonzo Mwalua

A kenyai farmer minden nap órákig autózik, hogy megitathassa az állatokat, akik már nagyon várják, hisz "ismerik" már, tudják, hogy jön a friss ivóvíz.

Korábban hosszú kilométereken át kellett gyalogolniuk, hogy vizet találjanak, ezt pedig a fiatal, gyenge állatok nagyon nehezen viselték.

Patrick Kilonzo Mwalua rendkívül elkötelezett a park állatai iránt, még saját önkéntescsoportot is működtet, és iskolákba is ellátogat, hogy Kenya legnagyobb nemzeti parkjának megőrzéséről, és a vadállatok védelmének fontosságáról beszéljen a gyerekeknek.

Az önzetlen férfi története sokakat megérintett.

A GoFundMe adománygyűjtő oldalon bárki támogathatja Patrickot, aki további vízszállítókat szeretne bérelni, és még több segítőt beszervezni, hiszen az esőzésre sajnos még várni kell.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.