Rejtélyes

Csillagászati összeget fizettek a Cartier lebegő mutatós órájáért

A fazettás citrin számlapos ritkaság, egyike azoknak a bizonyos "rejtélyes óráknak".

2016.11.25 12:46MTI

Rekordot jelentő 1,5 millió euróért (466 millió forintos összegért) kelt el egy párizsi árverésen a Cartier úgynevezett rejtélyes óráinak egyike.

Rejtélyes óra (Fotó: Twitter)

A Mallié-Arcelin aukciósház csütörtöki licitje előtt 200-250 ezer euróra taksálták az órát, amely eredetileg egy Luz Bringas nevű gazdag mexikói asszonyé volt. Az 1921-ben készült asztali óra számlapja fazettás citrin, a római számokkal jelzett órák és a mutatók gyémántból és platinából készültek. Az óra alapzata ónix és fehér arany.

A “rejtélyes órák” a századelőn váltak ismertté. A mutatók lebegnek a számlapon, és megfejthetetlen az a mechanizmus, amely alapján működnek. A rejtélyes órákból többféle változat készült, az asztali órákon át a zsebórákig különféle típusai vannak. A Cartier évente alig néhányat készített belőlük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.