A természet csodája

A csodaikreknél nem lehet eldönteni, melyikük az idősebb

Édesanyjuk 10 nap alatt kétszer esett teherbe. És ez még mind semmi: mindez idő alatt csak egyszer élt férjével házaséletet.

2016.11.14 10:42ma.hu

A Brisbane-ben élő Kate Hill-nek már a terhesség ténye is csodaszámba ment: 2006-ban policisztás petefészek szindrómát diagnosztizáltak nála, emiatt gyakorlatilag képtelen volt természetes úton teherbe esni.

Ovulációt elősegítő hormonális kezelést kapott, aminek eredményeképpen később megfogant - nem is egyszer, hanem kétszer.

Két petesejtje fogant meg, 10 napos különbséggel - ez a jelenség olyan ritka, hogy csak 10 orvosilag dokumentált esetről tudnak az egész világon.

Szuperfetációnak hívják ezt a különös esetet, amikor a nő úgy esik teherbe, hogy már terhes. 

 "A mi esetünket még különlegesebbé teszi az a tény, hogy ez idő alatt a férjemmel csak egyszer voltunk együtt - a spermája életben maradt még abban az időben is, mikor az első fogantatás után megtörtént a második peteérés."

A nők ovulációja általában leáll a teherbeesés után - Mrs. Hillnél viszont nem így történt.

És még mindig nincs vége a furcsaságoknak. Az első fogantatáskor ikerterhesség jött létre, 10 nappal később pedig "csatlakozott" egy egyke. Sajnos a pár az egyik ikerbabát a háromból elvesztette - a megmaradt magzatok fogantatási idejét pedig december 20-ára és december 30-ára datálták az orvosok.

A két imádnivaló kislány, Charlotte és Olivia pedig két nappal a programozott császármetszés ideje előtt jöttek a világra - hogy melyikük az idősebb, az pedig a különös előzmények miatt tulajdonképpen mindegy... Hiszen honnan nézzék: a fogantatás pillanatától, vagy a világrajövetelük sorrendjében?

Kép: Selena Rollason

A lányok születéskor nagyon eltérő mérettel, súllyal és fejlettségi állapottal jöttek a világra, ráadásul még a vércsoportjuk is különböző.

Jelenleg 10 hónaposak, és köszönik szépen, jól vannak, nem sokat érzékelnek még a fogantatásuk miatti felfokjozott hangulatból.

Mrs. Hill szülészorvosa elmondta, eme eset előtt olyannyira nem találkozott még a szuperfetációval, hogy rá kellett "gugliznia", hogy jobban képben legyen.

Ez a terhesség olyannyira különleges volt, hogy nem talált róla orvosi szakirodalmat, ezért fordult a Nagy Keresőhöz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.