Közösségi média

Egy 7 éves kisfiú szívszorító utolsó üzenete barátainak

"Mire ezt olvassátok, én már a mennyben leszek - amiről Mami mindent elmondott már nekem: ott újra fogok tudni járni, beszélni, finomságokat enni..."

2016.11.09 15:23ma.hu
Facebook

A Facebook a tökéletes hely arra, hogy megosszuk gondolatainkat, véleményünket, történeteinket. Esetenként arra is nagyszerű, hogy megmutassuk, mi mindent jelent nekünk a legdrágább személy. Ez a kisfiú itt osztotta meg utolsó szavait barátaival és családjával.

Marshall Clark 7 éves volt, és Plymouth-ban, Devonban élt. Élete első pár évét ugyanúgy élte, mint bármelyik másik gyerek: játék a barátokkal, móka, kacagás... De sajnos Batten-kórt diagnosztizáltak nála 2013-ban. Ez a betegség az idegrendszerre van hatással, és akkoriban mindössze 24 gyermeknél diagnosztizálták Nagy-Britanniában.

Utolsó napjaiban Marshall közölte szüleivel, hogy szeretne egy utolsó üzenetet küldeni a családjának és barátainak.

A kisfiú, aki betegsége következtében elvesztette látását, mozgásképességét és kommunikációs képességét pár nappal a nyolcadik születésnapja előtt hunyt el. Szívszorító utolsó üzenetét a Facebookon tették közzé.

"Kedves Barátaim,

ez az én utolsó üzenetem, mert mire ezt olvassátok, már a Mennyben leszek.

De nem baj, mert Mami mindent elmesélt róla, és azokról a csodálatos dolgokról, amiket megtehetek ott. Lesz ott sok csúszda, és eper, és muffin, és tudok majd megint enni, és futni, és videókat nézni.

Féltem attól, hogy majd nagyon hiányoznak az emberek, akiket szeretek és ettől szomorú leszek, de Mami azt mondta, az emberek irántam érzett szeretete annyira erős, hogy olyan lesz, mintha ők is itt lennének velem.

Mami azt mondja, én voltam a legbátrabb kisfiú. Amikor a Batten-kór miatt már nem tudtam használni az iPad-emet, vagy enni, vagy játszani, még akkor is mosolyogtam. Nem sírtam amikor elestem, vagy amikor már az orvosok segítettek enni.

Mami azt mondja, elfogadtam mindent, ami történt velem, és csak nevettem, amíg még megtehettem. És amikor már nem láttam, nem tudtam mozogni és beszélni, akkor imádtam a Mamit hallgatni, ahogy felolvassa a barátaim üzeneteit.

Kérlek titeket, örüljetek velem, hogy már nem vagyok annak a testnek a foglya, ami miatt nem élvezhettem a gyermekkoromat. Most már szabad vagyok, és megtehetek mindent, ami annyira hiányzott.

Nagyon-nagyon szeretlek Titeket.

Marshall xxxx"

Marshallnál 2013 szeptemberében diagnosztizálták a Batten-kórt, és egészen idén októberben bekövetkezett haláláig küzdött vele. Utolsó üzenetét végül Elsie, a nővér aki ápolta tette közzé.

Elsie így mesélt Marshallról: "Az eltökéltsége és boldogsága lenyűgözött. Amikor már nem tudott járni, megtanult mászni. Amikor már nem tudott késsel-villával enni, akkor két villát használt, és falatonként fogyasztotta el az ételt. És még ágyhoz kötötten is mosolygott, amikor már nem tudott mozogni, vagy beszélni. A világ elveszített egy csodálatos, hihetetlenül melegszívű kisfiút, de utolsó szavainak hála, öröksége, kedvessége tovább él."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.