Bútor

Légelhárítórakéta-hordozó formájú kiságyat terveztek Oroszországban

BUK típusú légelhárítórakéta-hordozó formájú kiságyat dobott piacra egy bútorgyártó Oroszországban.

2016.10.02 16:58MTI
Screenshot

A BUK típusú légelhárító rakétarendszerből kilőtt rakétával semmisítették meg 2014 nyarán Kelet-Ukrajna fölött a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó, MH17-es járatát. A fedélzetén utazó 298 ember meghalt. Egy nemzetközi vizsgálóbizottság szerdán közzétett jelentésében megállapította, hogy a rakétarendszer Oroszországból érkezett Ukrajna oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területére - olvasható a BBC News honlapján.

A kiságy készítői közölték, hogy a nem mindennapi formájú bútorból mintegy tízet adtak el, és a design egyáltalán nem szokatlan.

A CaroBus szentpétervári székhelyű családi vállalkozás szerint a kiságy egy különleges bútorcsalád része, amelyben vannak tank és repülőgép formájú bútorok is. A cég rendszeresen készít autóra, hajóra és repülőgépre hasonlító kiságyakat.

"Semmi szokatlant nem látok az ilyen kiságyakban" - mondta Anton Koppel a Fontanka orosz honlapnak. Egyes gyerekekből orvosok lesznek, vagy pékek, másokból katonák".

A Buk-ágy egy további meglepetése az, hogy ha felnyitják az ágyneműtartót, a keret úgy néz ki, mint egy rakétakilövésre kész állomás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.