Állati

Hova megy ez a taliga aprómajom?

Biztosan mindenki ismeri a nem túl szalonképes szólást: csinálja veled ezt meg azt egy taliga aprómajom! Szerencsére ittt most nem erről van szó :)

2016.09.30 17:26ma.hu

Egy teljes talicskányi orángutánbébit fuvaroz gondozójuk - éppen az majomiskolába tartanak.

Mindannyian mentett vagy fogságban született állatok, amelyeknek meg kell tanítani, hogyan maradhatnak életben, ha majd szabadon eresztik őket természetes élőhelyükön.


A kis Didik első napját tölti az iskolában, őt golyóval a vállában találták  meg az állatvédők. Műtétje után most tanul újra mászni - ami az orángutánoknál létfontosságú készség.

Ezen az indonéziai állatmenhelyen jelenleg 50 borneói orángutánbébit rehabilitálnak.

A faj megmentésére kiemelt figyelmet fordítanak, az orángutánok populációját orvvadászok tizedelik és az illegális fakitermelés is szűkíti életterüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.