Megható történet

Utoljára még lovagolt egyet az egykori lovas

Bár lovakkal töltötte egész fiatalságát, úgy elhatalmasodott rajta a kór, hogy képtelen volt többet nyeregbe pattanni. Ám teljesült titkos vágya, még mielőtt az örök legelőkre térne...

2016.09.29 08:50ma.hu

Egy több évtizede kerekesszékhez között néni álma teljesült, mielőtt meghal, még utoljára lovagolhatott egyet.

A 87 éves Nelly Jackobs minden vágya volt, hogy még egyszer utoljára lóháton legyen. Hiszen egész fiatalságát ott töltötte, számtalan díjugrató verseny győzteseként.

Mikor 51 éves lett, diagnosztizálták nála a Parkinson-kórt, így képtelen volt többé nyeregbe ülni. Egy speciális szerkezettel azonban megoldották számára, hogy utoljára még érezze, milyen a lovaglás. Mosolya mindent elárul öröméről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.