Állati

A világ legszebb macskáiért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

Több mint 250 macskafajtát ismerünk - illetve a többségükről még nem is hallottunk. Megmutatjuk, micsoda gyönyörűségek vannak a piacon, és azt is, hogy mennyiért.

2016.09.22 15:21ma.hu

Cicából van szőrös, van kopasz, van kóbor és van kanapékirály. Egy biztos: imádjuk őket, és mind csodaszép!

A Bright Side összegyűjtötte a világ legdrágább macskafajtáit, hogy ne csak a szépségükön, de az értékükön is elámulhassunk.

(A dollárban megadott árat rögtön háromszázszorozzuk meg, hogy átérezhessük a forintösszeg nagyságát... :))

A Norvégiai

Képek: Bright Side

Ezt a gyönyörű bundást a vikingek háziasították 2000 évvel ezelőtt. Remek vadász, hosszű szőrének köszönhetően jól viseli a hideget.

Ő a Himalájai macska

Olyan, mintha a perzsa és a sziámi macskákból lenne összegyúrva. Karakterisztikus kék szeme és bundázata teszi jellegzetessé. 1950-ben nemesítették több fajból az Egyesült Államokban. Barátságos, nyugodt fajta.

A skót kurtafülű

Nemcsak rövid a füle, de előre is billen - ilyesmivel egyik macskafaj sem büszkélkedhet, csak a skót kurta. Ez a fül genetikai mutáció eredménye - és épp ez teszi bájossá - és drágává. Nagyon okos, családcentrikus, játékos macska.

A Szentpétervári Szfinx

Peterbald a fajta eredeti neve, Oroszországban tenyésztették ki 1994-ben. Vékony testű, érdekes fejformájú, nagyfülű fajta. Szeret utazni, jó a vérmérséklete.

Egyiptomi Mau

3000 éves macskafajtáról van szó - az egyiptomi fáraók kedvenc jószága volt. Nemcsak a szőre, de alatta a bőre is pöttyös.

Maine Coon - nálunk is egyre közkedveltebb

A világ legnagyobb termetű macskája. Testsúlya elérheti a 15 kilót is, hossza akár több mint 1 méter lehet. Játékos, mérete ellenére finom mozgású óriáscica..

La Perm

Ezt a báránybundával rendelkező házi ragadozót az 1980-as években tenyésztették ki - hol máshol, mint az erre szakosodott Egyesült Államokban. Furcsa bundájának nagy előnye, hogy allergénmentes - a macskaszőr-allergiás macskabarátok nagy örömére.

Orosz kék

A gyönyörű orosz kék a cári Oroszország terméke 1893-ból. A hagyomány szerint szerencsét hoz a ház lakóira.

Az Elf-macska

Hívhatjuk manócskának is - bizarr külseje, szőrtelen, gyűrött bőre, mókás fejszerkezete és denevérfüle ellenére egy hihetetlenül barátságos, kommunikatív, különleges állatka. 2006 óta tenyésztik az USA-ban.

Bengáli

Ezt a fajtát is egyre gyakrabban látni Magyarországon - kitenyésztéséhez állítólag az ázsiai leopárdot keresztezték a házimacskával. Meggyőző méretű és küllemű macsek - aki szeret úszni, és aki el nem mozdul gazdája mellől.

Safari

A házimacska és egy Dél-Afrikában előforduló vadmacska keresztezéséből tenyésztették ki az 1970-es évek elején. A 11 kilót is elérheti a súlya.

Khao Manee

Az ókori Sziám területén ezek a felemás szemű gyönyörűségek a királyi család kiváltságai voltak. A szerencsét, a hosszú életet és az egészséget szimbolizálták. Nagyon régi fajtáról van szó tehát. Az ára miatt kevéssi elterjedt.

A Savannah

Az afrikai szervál és házimacska keresztezéséből tenyésztették ki. Óriási méretű: a 15 kilót is elérheti, a magassága akár 60 centi is lehet, nézzék csak meg azokat a hosszú lábakat! Magas intelligenciájú, nyugodt természetű, különleges, de aktív macska. Szeret fürdeni, sétálni, kitűnően vezethető pórázon. Az ára vetekszik egy jobb autóéval.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.