Állatmentés

Már a legyek is ellepték a haldokló kiskutyát, amikor...

Vannak olyan "emberek", akik a sorsára hagyják a másik élőlényt. És vannak olyanok, akik akkor sem mennek el mellette, ha esélytelennek látszik a sorsa.

2016.09.12 12:53ma.hu

Ezt a kiskutyát valakik otthagyták meghalni az út porában. Annyira a végét járta szegény pára, hogy már a legyek is teljesen belepték.

Szerencséjére az állatmentők az utolsó pillanatban rátaláltak, és sietve biztonságba helyezték.

A testhőmérséklete veszélyesen alacsony volt, takarókkal, infúzióval, és simogatásokkal melegítették.

Alighogy lecsepegett az infúzió, a kutyus kinyitotta a szemét, de még sokáig életveszélyes állapotban volt, olyannyira legyengült, hogy nem bírt megállni a lábain. Számtalan fertőzés támadta meg a szervezetét, de gondozói nem adták fel.

Olivernek nevezték el (gondoljunk csak Dickens Twist Olivér nevű, sanyarú sorsú árvájára).

Két hónappal később a sok szeretetnek és gondoskodásnak hála Oliver egészségesebb és boldogabb lett, mint valaha.

Új esélyt az életre és új családot kapott, akik egész nap csak vele játszanak.

A kutyus azóta minden pillanatban, minden idegszálával a hála és a boldogság kutyaparadicsomában él - és amíg él, hűséges lesz azokhoz, akik esélyt adtak neki.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.