Veszélyes új hóbort

Felszólították a floridaikat, hogy ne fessék színesre a teknősök páncélját

Veszélyes az állatokra az új hóbort.

2016.08.09 11:25MTI

A floridai vadvédelmi hatóságok mindenkit arra kérnek, hogy ne fessék ki az élő tengeri és szárazföldi teknősök páncélját.

A floridai hal- és vadvédelmi hatóság Facebook-oldalán tett közzé fotókat, melyeken két veszélyeztetett georgiai üregteknős (Gopherus polyphemus) látható kékre és pirosra festett páncéllal.

Az állatvédők szerint ez veszélyezteti az állatok egészségét, mert a festék megakadályozza, hogy a teknősök vitamint vegyenek fel a napfényből, légzési nehézségeket okoz náluk és mérgező anyagokat juttathat a vérkeringésükbe – írta a Miami Herald.

Facebook/MyFWC

Az élénk színű festék ráadásul jóval feltűnőbbé teszi a teknősöket, így nagyobb eséllyel válnak ragadozók áldozatává.

A festéket el lehet távolítani, de ez néha bonyolult lehet, olykor nyugtatózni kell hozzá az állatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.