Eladó az egész világ

Árverésre bocsátják Marilyn Monroe két hajtincsét

Áruk az előzetes becslések szerint együttesen elérheti a 6-8 ezer dollárt (1,7-2,2 millió forint).

2016.07.21 16:10MTI
FB official

Az ultraibolya sugárzás ellen is védő dobozban tárolt, együtt árult hajtincsek Frieda Hull hagyatékából származnak, aki Marilyn Monroe fodrászától szerezte meg azokat a híresség tudtával, nem sokkal annak 1962-ben bekövetkezett halála előtt.

A két hajtincset más relikviákkal együtt a New York és Southampton között közlekedő Queen Mary 2 tengerjárón állítják ki augusztus 9-től.

Frieda Hull lelkes rajongóból vált Marilyn Monroe barátjává. A hajtincsek eredetéről a hagyaték kezelői és az árverést november második felében lebonyolító Julien’s aukciósház is hivatalos igazolást bocsát ki az új tulajdonos számára.

Az árverésen a hajtincsek mellett más Marilyn Monroe-hoz köthető relikviákat is eladásra bocsátanak, többek között a Van, aki forrón szereti című filmben (1959) viselt feketegyöngyös-flitteres, valamint a Niagarában (1953) felbukkant rózsaszín lenvászon ruhát is.

Szintén elárvereznek egy fotógyűjteményt, amely számos képet tartalmaz a színésznőről az Édentől keletre című mozifilm 1955-ös premierjéről. Az egyes tételek ára 3 ezertől 600 ezer dollárig (856 ezertől 171 millió forintig) terjed.

Marilyn Monroe az előző hónapban lett volna 90 éves. Korábban több más híresség – köztük Elvis Presley és David Bowie – hajtincse is felbukkant árveréseken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.