Gasztronómia

Balatoni gasztrokalauzzal jelentkezett a Magyar Konyha

A Balaton és a Velencei-tó legjobb éttermeit, bisztróit, fogadóit, borászatait gyűjti egybe a Magyar Konyha magazin Balaton 2016 - 336 hely nem csak ínyenceknek című gasztronómiai útikalauza.

2016.07.02 22:30MTI

Nem ez a Magyar Konyha első Balatonról szóló kiadványa - idézte fel az MTI-nek a kötet projektvezetője. Dulka Ágnes emlékeztetett: már a folyóirat 2012-es nyári dupla számában szerepelt egy nagy Balaton-összeállítás; ez olyan jól fogyott, hogy a következő évben már önálló útikalauzzal jelentkeztek.

A most megjelent kötet hat régióra osztja fel a Balaton környékét, ezeket a térségeket - előzetes kutatómunka után - a lap egy-egy újságírója alaposan végigjárta egy fotóssal. A szerzők felmérték, mely helyek milyen típusú ételeket és borokat, milyen alapanyagokból, milyen áron és minőségben kínálnak. A rövid ajánlók az elérhetőségeket, nyitva tartásokat is feltüntetik.

Gyakorlati felhasználásra alkalmas útikönyvet adnak a laikus olvasó kezébe, ezért a fine dining éttermektől a vendégházakon át a minőségi strandbisztrókig, akár strandbüfékig többféle vendéglátóhely bekerült a kiadványba - mondta el Dulka Ágnes.

Azoknak, akik csak néhány napot töltenek a Balatonnál, a régiós és kategóriák szerinti toplisták segítenek a választásban, de a kötetben programkalauz is helyet kapott.

A zsebkönyv 2013 óta minden esztendőben frissült, idén azonban a szerzők ismét végigjárták az összes térség új és régi vendéglátóhelyeit egyaránt. A másik újdonság, hogy bekerült a Velencei-tó és Székesfehérvár térsége is, így a kiadvány már nyolc régiót tartalmaz.

A Laky Zoltán és Madary Orsolya által szerkesztett útikalauz a Magyar Konyha nyári dupla számával együtt vásárolható meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.