Memoriam

Most lenne 55 éves Diana, a Szívek Hercegnője

55 évvel ezelőtt ezen a napon született a britek talán legnépszerűbb, leginkább körülrajongott, tragikus körülmények között elhunyt walesi hercegnője. Vilmos és Harry herceg gyönyörű édesanyja...

2016.07.01 17:58ma.hu

A baleset napja, 1997. augusztus 30-a örökre beégette magát azoknak a tragikus eseményeknek a sorába, amelyet évtizedeken keresztül emleget a világ. Diana hercegnő és Dodi al-Fayed halála a párizsi Alma alagútban történt baleset után új fejezetet nyitott a sztárok életében – mint közismert a hercegnőt és szerelmét lesifotósok hada üldözte motorral a szállodától, al-Fayed autójának sofőrje elveszített az uralmát a jármű felett és az nekicsapódott az alagút falának - írja a közmédia.

Bár sokféle teória napvilágot látott a tragédiáról – köztük az egyik, miszerint a brit titkosszolgálat gyilkoltatta meg Dianát, hogy nehogy feleségül menjen egy muzulmán férfihoz – a legvalószínűbbnek mégis az tűnik, hogy a végletekig elfajuló hírhajsza vétlen áldozata lett a hercegnő.

S talán ez volt az a tragédia, ami miatt a legnagyobb vezető bulvárlapok főszerkesztői kénytelenek voltak mérlegelni, mi mennyit ér meg.  Megéri-e egyáltalán olyan, még a halál után is személyiség jogokat sértő, a hozzátartozók számára csak fájdalmat és szenvedést jelentő felvételeket közzétenni egy halálesetről, ami ideig óráig hoz olvasót. Ami ellen még maga az (akkori) brit miniszterelnök, Tony Blair is határozottan tiltakozott.


A gyönyörű Diana, vagy ahogy Blair a halálhír bejelentésekor aposztrofálta a “nép hercegnője” túlságosan hamar ment el – mindössze 36 éves volt, fiait, az idősebb Vilmost és öccsét, Harry herceget a legsebezhetőbb életkorban érte édesanyjuk halála. A fájdalmat senki nem tudta orvosolni, a sebek 22 évvel a történtek után nyilván már behegedtek, de a veszteség egész életüket végigkíséri.

Diana Frances Spencer, walesi hercegnő épp ma lenne 55 éves…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.