Nem megenni!

Már kapható a kocka alakú görögdinnye Japánban

Szerdától kerül a japán boltokba a különleges, kocka alakúra formált görögdinnye, amelyet nem étkezési, hanem dekorációs célokra termesztenek.

2016.06.29 14:26MTI

A műanyag dobozokban növesztett görögdinnye már csak azért sem ehető, mert beérése előtt szüretelik. A kocka alakú dinnyéket darabonként tízezer jenért (28 ezer forintért) árulják az áruházakban és gyümölcsösöknél.

Reuters/Ali Hashisho

A különleges görögdinnye a Kagava prefektúrabeli Zencudzsiból származik. Termesztését 45 évvel ezelőtt kezdték el, ma már hat termelő foglalkozik vele. Szerdán 330 görögdinnyét indítottak útnak az első szállítmánnyal.

A kocka alakú dinnyék iránt külföldön is van érdeklődés, mások mellett Thaiföldre és Oroszországba exportálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.