Gyermekeik internetezését illetően

Apák napi kutatás: az apák sokkal bevállalósabbak, viszont tudatosabbak?

Manapság az apák az anyákkal szemben sokkal megengedőbbnek bizonyulnak a kütyühasználat terén, viszont nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságos internetezés megteremtésére.

2016.06.19 08:35ma.hu

Apák napja (június harmadik vasárnapja) van, ezen alkalomból a Kaspersky Lab legújabb kutatásában rávilágít arra, hogy az apák miképpen óvják meg gyermekeiket a virtuális világban. Manapság az apák  az anyákkal szemben sokkal megengedőbbnek bizonyulnak a kütyühasználat terén, viszont nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságos internetezés megteremtésére.

Az apák túlnyomó többsége, ahogy családja pénzügyi helyzetéért, úgy a kiberbiztonságáért is felelősséget érez.  Legtöbben biztonsági megoldásokat telepítenek az összes otthoni digitális eszközre – 86%-uk a PC-kre, 77%-uk az okostelefonokra és 63%-uk a tabletekre.

Valószínűleg ennek köszönhető, hogy az apák (az anyákkal összehasonlítva) hajlamosabbak arra, hogy már egészen kis korban megengedjék gyermekeiknek a különféle kütyük használatát. Kétszer annyi apa ad egyévesnél fiatalabb kisgyereküknek okostelefont vagy tabletet a kezébe, mint anya. A felmérésben résztvevő szülők közül az apák jobban hisznek az internet gyermekeikre gyakorolt pozitív hatásában. Az apák kétharmada úgy véli, hogy az internet fejleszti a gyerekek fizikai és mentális képességeit, jó hatással van iskolai teljesítményükre, karrierjükre és úgy általában az egész életükre. 45%-uk szerint gyermekeik sikeresebben szerezhetnek barátokat az internetnek köszönhetően, és több mint a negyedük (29%) szerint a web segít gyermekeiknek, hogy szervezettebbek legyenek, és jobban be tudják osztani az idejüket.

Az apák sokkal jobban támogatják a kütyüvásárlást is, hogy utódaik lépést tudjanak tartani a technológiával, legtöbben számítógépet vagy laptopot, harmaduk (36%) pedig tabletet vásárol.

“A nevelési különbségek ellenére mind az apák, mind az anyák meg kívánják óvni gyermekeiket mindenféle fenyegetéstől, legyen az valódi vagy virtuális. Természetesen félnek attól, hogy kudarcot vallanak, hogy a rengeteg kütyü negatív hatással lesz gyermekeikre, akik az interneten nem csupán hasznos dolgokkal fognak találkozni. Mindannyian, más módszerekkel, de mégis arra törekednek, hogy megtanítsák nekik, miképpen szörföljenek biztonságosan és örömmel tapasztaltuk, hogy ehhez tudatosan választanak már biztonsági megoldásokat– mondta David Emm, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.