A popsztár tündökölt az Europe Music Awards-on

Képek: Britney Spears tarolt, McCartney halhatatlan lett

Pink, Tokio Hotel, Britney Spears, 30 Seconds to Mars, Sir Paul McCartney - csak néhány név az idei Europe Music Awards nyertesei közül, akik tegnap késő este Liverpoolban átvehették a dicsőséget és elismerést jelző kis szobrocskát.

Sztárok a 2008-as MTV Europe Music Awards-on képgaléria

2008.11.07 11:50redlemon - Fotó: accesshollywood.com

Több kategóriában a várt jelölt vitte haza az MTV Europe Music Awards díját, de bőven akadtak meglepetések is a tegnap esti liverpooli gálán.

Britney Spears ismét tarolt: az Év előadója, és az Év legjobb lemeze kategóriában is nyert – bizonyítva ezzel, hogy valóban újra csúcsformában van, és depressziós, alkoholista énje már a múlté.

A legjobb dal kategóriában Pink nyert: az énekesnő So what című dala bizonyult a kedvencnek.

Az amerikai 30 Seconds to Mars formáció – akik egyébként a gálán műsorvezetőként is alakítottak – két kategóriában is arattak: a legjobb videoklipet – A Beautiful life-ot – és az Év rockzenekara címet is magukénak tudhatják.

Az Év koncertzenekara kategóriában a Tokio Hotel vihette haza a pálmát. Az Európa kedvenc előadója díj – amelyre a magyar Gonzo csapat is jelölve volt – nagy meglepetésre nem a britek üdvöskéjéhez, Leona Lewis-hoz vándorolt, hanem a török jelölthöz, Emre Aydinhoz, akinek nevét most megismerte az egész kontinens.

A legjobb új előadó az EMA műsorvezetője, Katy Perry lett, aki ezúttal nem csúszkált tortán, hanem amerikai focistának öltözött, és egy hatalmas rúzs mellett adta elő slágerét, az I kissed a girl-t.

Az Ultimate Urban díj a gálán fellépő Kanye Weast-hez került megérdemelten, az Ultimate Legend díjat pedig, ahogy az már előre tudható volt, Sir Paul McCartney kapta.

A Beatles tagjának Bono adta át a díjat. „A rock’n’roll világában a Beatles a ’Nagy Durranás” – fogalmazott a U2 frontembere. – „Két vagy háromszáz év múlva nekünk talán már a nevünkre sem emlékeznek. De van egy ember, akinek a dalaira mindig, mindenki emlékezni fog. Egy ember, akinek a munkássága halhatatlan. Ez az ember pedig – Sir Paul McCartney!”

Macca nemcsak családjának köszönte a díjat. A világsztár hálás volt azoknak is, akik Amerika-szerte az új elnökre, Barack Obamára szavaztak.

„Köszönöm a családomnak, akik közül a bátyám, Mike itt van ma este. Köszönöm a társaimnak, Ringonak, George-nak és Johnnak. Mi csak négy liverpooli kiskölyök voltunk, akik valami jót akartak csinálni. Köszönöm Nagy-Britanniának, és mindazoknak az amerikaiaknak, akik Mr. Obamára adták le a voksukat!” – zárta köszönő beszédét a zenészlegenda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.