Joghézag

Lilára verte az egyéves kisbabát a bébiszitter, szabadon engedték - képek

A Facebookon próbált segítséget kérni egy oregoni család, akinek egy egy éves babáját durván megverte egy bébiszitter. A tettes állítólagos joghézagok miatt kerülte el a felelősségre vonást, ezért döntöttek a szülők a nyilvánosságra hozás mellett.

2016.05.25 11:15ma.hu

Joshua Marbury két gyermek édesapja az oregoni Sherwoodban - írja az atv.hu.

A brutális történetet május 20-án tette közzé a Facebookon abban reménykedve, hogy a nyilvánosság segítségével sikerül bíróságra vinniük az ügyet.

"Két hónappal ezelőtt az egy éves kisbabánkat megütötte a jobb arcán a bébiszitter. Több doktor is megmutatta, tisztán látható volt a keze nyoma. A nyomozó szerint az ütés meg is ölhette volna a gyereket" - írta Marbury.

atv.hu/Facebook

Joshua és Alicia arra értek haza egyik nap, hogy a kisbabájuk Jacob ordít az ágyában, miközben a férfi bébiszitter közben aludt. Másnap reggelre vált nyilvánvalóvá, hogy a gyermek fején és arcán komoly zúzódások láthatóak.

"Az első dolog, amit láttam, az a monoklija volt. Mi történhetett a szemével? - kérdeztem magamban. Amikor elfordítottam az arcát, akkor láttam meg, hogy kék-lila foltos az egész" - emlékezett vissza az anyuka a KOIN-nak adott interjújában.

A bébiszitter, aki a család barátja volt, először azt állította, hogy nem tud róla, mi történhetett Jacobbal. A fiú azt hazudta, hogy leejtette a gyereket a földre. Később azonban az orvosok is megállapították, hogy a babát többször is megütötték.


"Ezt a személyt ennek ellenére még mindig nem tartóztatták le, még nem indult ellene eljárás" - írja Marbury.

"Két hónapja várunk rá, hogy történjen valami. Most tudtuk meg, hogy a vádakat ejtették, mivel az egy éves gyerek nem tudja elmondani, hogy bántalmazták, sem azt nem tudják bizonyítani, hogy a bébiszitter szándékosan okozott fájdalmat neki" - tette hozzá dühösen.

Marbury Facebook bejegyzését azóta több mint 370 ezren osztották meg. Az apuka azt szeretné, hogy a megdöbbentő történet nyilvánosságra hozatalával sikerüljön igazságot szolgáltatni az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.