Környezetvédelmi katasztrófa fenyegeti

Lezártak egy szigetet, mert túlságosan gyönyörű

70 ember férne el rajta, mégis turisták ezrei látogatták naponta.

2016.05.17 15:24ma.hu

Mostantól nem lehet ellátogatni Thaiföld leggyönyörűbb szigetére, Koh Tachaira. A kis sziget a Similan Nemzeti Park részét képezi, de az elmúlt években olyannyira ellepték a turisták, hogy környezetvédelmi katasztrófa fenyegeti - írja a Hirado.hu.

Koh Tachai kis szigete körülbelül 70 embert képes eltartani, ám az elmúlt években naponta több mint ezren látogattak el a Similan Nemzetvédelmi Park exkluzív pontjára - írta a Bangkok Post.

Fotó: Bangkok Post

Tunya Netithammakul, a nemzeti parkok hivatalának vezérigazgatója szerint muszáj egy kis időt adni a parknak, hogy helyreálljon a természeti egyensúly. A helyzet sietős, mivel csak addig lehet a turisztikai pusztítást helyrehozni, amíg nincsenek katasztrofális károk.

Fotó: Bangkok Post

Ezért is döntöttek úgy a thai hatóságok, hogy az Andamán-tengerben fekvő festői szépségű Tachai szigetet örökre lezárják, a többi Szimilan-szigeteket pedig októberig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.