Hűség

Életéért küzd a kislányt védelmező hős kutya, akit háromszor mart meg egy csörgőkígyó

Egy menhelyről örökbefogadott németjuhász élete kockáztatásával szállt szembe az életveszélyes hüllővel. Videóval!

2016.05.14 16:14ma.hu
Facebook

A floridai de Luca család, amikor megmentett egy sokáig az utcán élő kóbor kutyát, még nem gondolta, hogy a hűséges eb milyen szolgálatot tesz majd nekik.

Hétéves kislányuk, Molly a családi ház hátsó kertjében játszott a család tampai otthonában szerdán. A kétéves németjuhász, Haus is kint volt vele. A nagymama csak arra lett figyelmes, hogy a kutya furcsán ugrál, majd lefekszik a földre.

"Láttuk, hogy Haus előreugrik, majd visszahőköl. Pár pillanat múlva újra, majd mégegyszer.  Nem tudtuk mire vélni" - mondta a nagymama.

GoFundMe

Az édesanya kisietett a kertbe, és akkor vette észre a csörgőkígyót, amely - mint később kiderült - Észak-Amerika legnagyobb mérges kígyója, egy Keleti Gyémánthátú volt.

"Észrevettük, hogy Haus vérzik. Felállt, de bicegett, és nagyon szűkölt" - idézte fel Molly édesanyja.

Azonnal állatorvoshoz vitték, aki rögtön elkezdte a kutya kezelését.

Az állatorvos, aki a család barátja, három marásnyomot talált Haus testén.

"Ismertem a kutyát már azóta, hogy hozzájuk került. Nála szeretőbb, hűségesebb állatot keveset ismerek. Mindig a gyerekek sarkában van, folyamatosan vigyáz rájuk. Éppen ezért nagyon a szívemen viselem a sorsát. Hihetetlen merészség volt tőle, hogy szembeszállt a kígyóval, még azuitán is, hogy többször megmarta őt."

A kutyus gyógyulása még sokáig eltart, mert ezt a típusú ellenmérget nem a szokásos módon juttatják a szervezetbe. Lassan, cseppenként kell felszívódnia az ellenanyagnak.

Haus életéért nagyon sokan szorítanak. Infúzión tartják, mert alacsony a vérlemezke-száma.

"Elszakíthatatlan kötelék jött létre köztünk - mondta a család. - Előtte már volt egy kutyánk, aki 12 évet töltött el velünk. Haus a mindenünk, hiszen megmentette a gyermekünket."

A csörgőkígyó, amelynek mérgében halálos hematoxin van, "magától" nem támad emberre - se állatra -, csak ha sarokba szorítva érzi magát.

Gyűjtést indítottak Haus gyógykezelésének költségeire


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.