Kényszer

Ezeket a ruhákat hordták a nemi erőszak áldozatai

Egy fotós ledokumentálta, mit viseltek azok a lányok, akiket támadás ért. Hibáztatható-e ez alapján az áldozat?

2016.05.01 16:08ma.hu

Mikor egy nő támadás áldozatává válik, megsértik szexuális önrendelkezését, nem i szabadságát, fejlődését, becsületét, méltóságát, egészségét és testi épségét. Mégis - legyen az fizikai vagy pszichés erőszak - minden alkalommal a család, a barátok és a legtöbb ember azt kérdi: "Mégis mi volt rajta?"

Az ilyen kérdésekkel, melyek az elkövetőt védik az áldozat helyett, szemben próbálja felvenni a harcot Katherine Cambareri fotográfus, hiszen tapasztalata szerint a többség mindig az áldozatot hibáztatja ahelyett, hogy meghallgatná az egész történetet. "Valami olyasmit szerettem volna csinálni, ami bebizonyítja, hogy feleslegesek az ilyen hibáztató kérdések" - mondta.

A felvételek alapján jól látni, hogy a legtöbb feltételezés ellenére egyáltalán nem kihívó ruhákról van szó, és soha nem az áldozat hibás, hanem az elkövető. "Nagyon-nagyon remélem, hogy az áldozathibáztató emberek most nagyon rosszul érzik magukat a bőrükben a képsorok láttán" - mondta. "Remélem, hogy képesek magukat is beleképzelni a ruhadarabokba" - utalt arra, hogy bármelyikünk lehet áldozat.

Kat Cambareri


Kat Cambareri


Kat Cambareri


Kat Cambareri


Kat Cambareri


Kat Cambareri


Kat Cambareri


Kat Cambareri


Kat Cambareri


Kat Cambareri


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.