Állati

"Ha megszelídítettél, felelős leszel értem" - Élő rókákat hord a nyakában egy ír farmer

A férfi kölyökkorukban mentette meg a rókatestvéreket - azóta el sem mozdulnak mellőle, azaz róla.

2016.04.30 14:53ma.hu
Képek: Borde Panda

Patsy Gibbons, az írországi Kilkennyben igen különös nyakravalókkal büszkélkedhet.

A Grannie és Minnie névre hallgató ravaszdiakat még kiskorukban találta. Az állatkák szinte halálukon voltak. A férfi úgy gondolta, az anyjuk elhagyta őket, így magához vette és meggyógyította a kis vörösöket.

Mikor teljesen felépültek és megerősödtek, vissza akarta őket engedni a természetbe, de a rókák úgy döntöttek, megmentőjükkel maradnak.

Az állatok olyannyira szelídek, hogy a helyi nevezetességgé vált férfit nyakdíszeivel együtt a városka általános iskoláiba is meghívták, hogy tartson előadást a gyerekeknek.

Hírük szép lassan túlnőtt a helyí határokon:

"Most már az egész Egyesült Királyság területéről érkeznek hozzám a kérdések a rókákkal kapcsolatban. Nem azt mondom, hogy szakértő vagyok, hiszen csak a saját tapasztalataimra hallgathatok. Én is nap mint nap tanulok ezektől az állatoktól, de örülök, hogy segítségére lehetek az állatok iránt érdeklődő embereknek" - mondta el a férfi.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.