Királyság! :)

Ötödik házassági évfordulóját ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg

A hercegi pár öt évének legszebb pillanatai egy csokorban.

2016.04.30 12:18ma.hu

Öt évvel ezelőtt, 2011. április 29-én, 11 órakor (magyar idő szerint délben)  a londoni Westminster apátság harangjai megszólaltak, s ezzel kezdetét vette Vilmos cambridge-i herceg és Kate Middleton esküvője - írja a hirado.hu.

Vilmos az ír őrezred vörös egyenruháját viselte, Katalin csodálatos, hosszú uszályos ruháját - utóbbit húga, Pippa vitt utána - Sarah Burton tervezte, a misét John Robert Hall, a westminsteri templom esperese celebrálta, a házassági szertartást Rowan Williams canterbury érsek vezette.

Képek: MTI/EPA

Az ifjú pár a szertartás után lovaskocsival hajtatott végig Londonon a Buckingham palotához, az angol főváros utcáira több mint egymillió ember vonult ki, hogy részese lehessen a nagy napnak.

A hercegi párnak azóta két tündéri gyermeke született, a 2,5 éves György herceg, aki népszerűségével lassan leelőzi szüleit, valamint a kis Sarolta hercegnő, aki éppen néhány nap múlva tölti be első évét. A hercegi pár házasságának eddigi legszebb pillanatait fotógalériánkban gyűjtöttük össze.

Az első hivatalos családi fotó Katalin, Vilmos és György herceg


Az a bizonyos híres síelős


A teljes család


Facebook the Royal Monarchy


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.